Oferta kursowa - andrychów

Kursy

Nazwa kursu Cel Liczba godzin Cena Planowana data rozpoczęcia
Organizacja przyjęć okolicznościowych (catering)

Sposób zakończenia kursu:
Zaświadczenie o ukończeniu kursu .
Szkolenie ma na celu zapoznanie słuchaczy z: zagadnieniami prawnymi związanymi z tworzeniem własnego przedsiębiorstwa; zasadami marketingu i jego znaczeniem dla działalności gospodarczej firmy oraz marketingową strategią działania firmy na rynku; zasadami obsługi przyjęć okolicznościowych; sposobami przygotowywania potraw i napojów; formami obsługi konsumenta. 80 700 zł TRWA NABÓR
Palacz kotłów centralnego ogrzewania opalanych paliwem stałym, ciekłym i gazowym ( G2 )

Sposób zakończenia kursu:
Egzamin przed Komisją Kwalifikacyjną URE. W przypadku uzyskania pozytywnego wyniku egzaminu słuchacz otrzymuje Świadectwo Kwalifikacyjne ważne 5 lat.
Celem kursu jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie słuchaczy do obsługi kotłów wodnych niskotemperaturowych i parowych niskociśnieniowych.
Przygotowanie do egzaminu na uzyskanie świadectwa kwalifikacyjnego w zakresie obsługi kotłów zgodnie z ustawą z dnia 10 kwietnia 1997r. - Prawo energetyczne (Dz.U.Nr 54, poz.348 z późń.zm.).
Czas trwania kursu (liczba godzin zajęć) może być zróżnicowany w zależności od zakresu uprawnień tj.:
- zakresu czynności (obsługa, konserwacja, remont, montaż, prace kontrolno-pomiarowe)
- rodzaju urządzeń, instalacji i sieci (10 rodzajów)
55 550 zł TRWA NABÓR
Opiekun/ka Przygotowanie uczestników kursu do wykonywania usług pielęgnacyjno-opiekuńczych osób starszych, niepełnosprawnych oraz dzieci.
Uczestnicy kursu:
- nabędą wiedzę teoretyczną związaną z wiekiem starczym;
- zapoznani zostaną z podstawowymi regulacjami prawnymi oraz potrzebami osób starszych;
- nabędą umiejętności przygotowywania posiłków w zależności od potrzeb podopiecznych;
- nabędą wiedzę związaną z właściwościami rozwojowymi dziecka, jego uwarunkowaniami psychologicznymi i medycznymi potrzebami oraz z przyczynami i objawami najczęściej występujących u nich chorób.
80 1 400 zł TRWA NABÓR
Opiekun w żłobku lub klubie dziecięcym - szkolenie uzupełniające

Sposób zakończenia kursu:
Sprawdziany kontrolne oraz ćwiczenia praktyczne.
Celem szkolenia jest uaktualnienie i uzupełnienie wiedzy oraz umiejętności słuchaczy w zakresie zasad organizowania i sprawowania opieki nad dziećmi w wieku do lat 3.

Kurs przeznaczony jest dla osób, które podjęły pracę na stanowisku opiekuna w żłobku lub klubie dziecięcym, posiadają co najmniej wykształcenie średnie i co najmniej dwuletnie doświadczenie w pracy z dziećmi w wieku do lat 3, lecz nie pracowały z dziećmi przez okres co najmniej 6 miesięcy bezpośrednio przed podjęciem zatrudnienia jako opiekun.

Kurs realizowany jest na podstawie programu nauczania zatwierdzonego przez Ministra Pracy i Polityki Społecznej decyzją nr 68/2016 z dnia 4 października 2016r.
80 1 000 zł TRWA NABÓR
Obsługa wyciągów narciarskich

Sposób zakończenia kursu:
Egzamin przed komisją TDT.
Kurs ma na celu zapoznanie uczestników z podstawowymi zagadnieniami teoretycznymi i praktycznymi w zakresie bezpiecznej i prawidłowej technologicznie eksploatacji wyciągów narciarskich.
Celem szkolenia jest również przygotowanie do egzaminu sprawdzającego kwalifikacje w Oddziałach Terenowych Transportowego Dozoru Technicznego, dla uzyskania odpowiedniego zaświadczenia kwalifikacyjnego, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki z dnia 18 lipca 2001r. w sprawie trybu sprawdzania kwalifikacji wymaganych przy obsłudze i konserwacji urządzeń technicznych (Dz.U.Nr 79, poz. 849 z późn.zm.).
37 350 zł TRWA NABÓR
Ochrona danych osobowych

Sposób zakończenia kursu:
Zaświadczenie o ukończeniu kursu.
Cel edukacyjny:
Uzyskanie przez uczestników szkolenia wiedzy na temat zmian w przepisach z zakresu ochrony danych osobowych w 2018 r. i nowych obowiązkach wynikających z tych przepisów, w szczególności dotyczących:
- zapewnienia bezpieczeństwa danych osobowych w odniesieniu do aspektów prawnych
- nowych obowiązków administratora danych osobowych
- konsekwencji naruszenia ochrony danych osobowych
- możliwości i sposobów poprawy bezpieczeństwa danych osobowych
6 300 zł TRWA NABÓR
Pierwsza pomoc przedmedyczna

Sposób zakończenia kursu:
Zaswiadczenie o ukończeniu kursu
Celem kursu jest poznanie przez słuchaczy podstawowych zasad udzielania pierwszej pomocy przedlekarskiej w nagłych wypadkach, a w szczególności: zapoznanie z obowiązującymi przepisami prawnymi; przygotowanie teoretyczne z zakresu udzielania pomocy osobom poszkodowanym; nabycie praktycznych umiejętności ratowania życia w różnych sytuacjach. 8 100 zł TRWA NABÓR
Praktyczne aspekty realizacji zasad GHP/GMP oraz wdrażania systemu HACCP w zakładzie

Sposób zakończenia kursu:
Zaświadczenie o ukończeniu kursu .
Celem kursu jest przygotowanie uczestników szkolenia do prac w zakresie wdrażania systemu HACCP w swojej firmie. Uczestnicy szkolenia powinni posiadać wykształcenie wyższe w zakresie technologii żywności lub technologii żywienia, towaroznawstwa spożywczego, chemii spożywczej lub kierunków pokrewnych oraz powinni posiadać doświadczenie i wiedzę o działalności swojej firmy. Mogą to być również osoby nie posiadające wyższego wykształcenia, lecz mające bardzo dobre przygotowanie w zakresie technologi żywności. Tematyka szkolenia to główne obszary GHP w zakładzie,
zasady i założenia systemu, zasady przeprowadzania analizy zagrożeń, a także zasady weryfikacji systemu HACCP.
12 80 zł TRWA NABÓR
Wizażysta - stylista

Sposób zakończenia kursu:
Zaświadczenie o ukończeniu kursu .
Przyuczenie słuchaczy do wykonywania różnych makijaży oraz stylizacji ubioru w szerokim zakresie. Słuchacze nabedą wiedzę i umiejętności z zakresu m.in.: analizy kolorystycznej; sposobów przygotowania skóry w celu wykonania makijażu; akcesoriów kosmetycznych; rodzajów makijażu i sposobów ich wykonania; stylizacji fryzur; oraz stylizacji ubioru. 30 740 zł TRWA NABÓR
Zasady żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych w świetle aktualnych przepisów Celem kursu jest zapoznanie uczestników z zasadami praktycznej realizacji żywienia zbiorowego
w placówkach oświatowo-wychowawczych. Zdobycie wiedzy dotyczącej planowania i sposobów przygotowywania racjonalnych, zbilansowanych posiłków oraz oceny ułożonych jadłospisów zgodnie z wymogami SANEPIDU oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
6 200 zł TRWA NABÓR